Όλες οι πρόσφατες προκηρύξεις για διαγωνισμούς με τα απαιτούμενα προσόντα σε γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών αλλά και αγγλικά. (27/11/2009)

ΙΣΤΟΡΙΑ & ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
Από το ξεκίνημα ως σήμερα

Η εκπαίδευση θεωρείται, ίσως όχι άδικα, ένα από τα πιο δύσκολα είδη υπηρεσιών. Από την σχολική ηλικία ως και τα τελευταία στάδια της επαγγελματικής κατάρτισης, ο εκπαιδευτής πρέπει να συγκεντρώνει πάνω του όχι μόνο βαθιές γνώσεις του αντικειμένου του αλλά και δυνατότητα οργάνωσης, ανάλυσης και μετάδοσης των.

Τα γνωστά παραρτήματα Διοικητηρίου ΣΒΑΡΝΑ ιδρύθηκαν το 1970 από την κ. Μαρία Σπύρογλου, ενώ το κέντρο πληροφορικής SIGMANET ξεκίνησε την πορεία του τον Δεκέμβριο του 1996. Από το 1992 τα παραρτήματα διοικητηρίου αποτελούσαν τα μεγαλύτερα και ισχυρότερα παραρτήματα στον οργανισμό ΣΒΑΡΝΑ, τα οποία και λειτουργούσαν ως κεντρικά διδακτήρια.

Η απόφαση να συγχωνευτούν τα παραρτήματα Διοικητηρίου με το SIGMANET κάτω από ένα νέο όνομα και να μεταστεγαστούν όλες οι κεντρικές δραστηριότητες της πληροφορικής στο κεντρικό κτίριο ήρθε σαν αποτέλεσμα μιας μακριάς πορείας με στόχο την πραγματική ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό όλου του οργανισμού.

Όλα αυτά τα χρόνια τα παραρτήματα Διοικητηρίου και τα SIGMANET λειτούργησαν υπό τη καθοδήγηση και διοίκηση της κ. Μαρίας Σπύρογλου, ενώ από το 1996 ο Στέλιος και ο Οδυσσέας Σπύρογλου έχουν αναλάβει σημαντικές αρμοδιότητες.

 

1985   Εισάγεται η χρήση Η/Υ στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του οργανισμού ΣΒΑΡΝΑ με πρωτοβουλία των Παραρτημάτων Διοικητηρίου.

1992   Δημιουργείται στο παράρτημα της Ολύμπου, το πρότυπο εργαστήριο SVARNA Computing Lab για μαθητές Δημοτικού – Γυμνασίου.

1996   Ιδρύεται το SIGMANET ως ανεξάρτητο κέντρο επιμόρφωσης σε θέματα πληροφορικής, απορροφώντας τις δραστηριότητες του SVARNA Computing Lab.

1999   Το SIGMANET δημιουργεί με τη συνεργασία του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, στον κινηματογράφο ΟΛΥΜΠΙΟΝ ένα πρότυπο internet cafe.

2000   Στρατηγική συνεργασία του SIGMANET με την εταιρεία LOGISMOS-Μηχανολογιστική Α.Ε. (σήμερα εισηγμένη στο Χ.Α.Α.). Το SIGMANET είναι από τα πρώτα εκπαιδευτικά και εξεταστικά κέντρα των πτυχίων της Microsoft και του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Κατάρτισης H/Y (ECDL) στη Θεσσαλονίκη.

2001   Τα παραρτήματα Διοικητηρίου αναλαμβάνουν τη διοίκηση του ομίλου ΣΒΑΡΝΑ και μετατρέπονται σε Κεντρικά. To SIGMANET αναλαμβάνει ως σύμβουλος πληροφορικής σε όλα τα παραρτήματα του εκπαιδευτικού οργανισμού ΣΒΑΡΝΑ. Πιστοποίηση της εταιρίας ως εξεταστικό κέντρο της Thomson Prometric. Σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων ΚΥΤΤΑΡΟ ιδρύεται το ΚΥΤΤΑΡΟ 8, στο κεντρικό παράρτημα στην οδό Μπαλταδώρου 11.

2002   Η SIGMANET πιστοποιείται σαν επίσημος συνεργάτης της Microsoft στην Ελλάδα (Microsoft Certified Partner). Η ΧΑΝΘ επιλέγει το SIGMANET ως αποκλειστικό σύμβουλο στον τομέα εκπαίδευσης πληροφορικής.

2003   Στρατηγική συνεργασία με την IPS (www.ips.gr) στο τομέα των υπηρεσιών Internet. Η SIGMANET γίνεται εκπαιδευτικό κέντρο για τα πιστοποιητικά πληροφορικής του πανεπιστημίου του CAMBRIDGE (YOUNG LEARNERS & IT SKILLS).

2004   Τα παραρτήματα Διοικητηρίου ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον όμιλο ΣΒΑΡΝΑ και συγχωνεύονται με το SIGMANET δημιουργώντας το νέο εταιρικό και οργανωτικό σχήμα SIGMANET-ΣΠΥΡΟΓΛΟΥ. Οι κεντρικές εγκαταστάσεις στην οδό Μπαλταδώρου ανακαινίζονται πλήρως και υποδέχονται τις δραστηριότητες της πληροφορικής σε ένα νέο ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Οι στόχοι μας για τα επόμενα χρόνια είναι δημιουργία νέων και πρωτοποριακών υπηρεσιών εκπαίδευσης (τηλε-εκπαίδευση) αλλά και η συνεχής βελτίωση των υφιστάμενων υπηρεσιών, υποδομών και δυναμικού.  

Η ιστορία του οργανισμού
HOME \ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ \ ΙΣΤΟΡΙΑ & ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ


active³ Portal 4.2 · © 2000 - 2005 IPS Ltd · Όροι χρήσης ·