Όλες οι πρόσφατες προκηρύξεις για διαγωνισμούς με τα απαιτούμενα προσόντα σε γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών αλλά και αγγλικά. (27/11/2009)

MADE IN SIGMANET
Επίκαιρα & Διαχρονικά
Ότι είπαμε και ότι γράψαμε

Τα παρακάτω υλκό είναι πρωτότυπο. Γράφηκε δηλαδή από τους συνεργάτες του SIGΜANET για δική μας χρήση. Άρθρα των ανθρώπων του SIGMANET, κείμενα σπουδαστών, φωτογραφίες που βγάλαμε εμείς. Κάποια από τα άρθρα (όπου αναφέρεται) έχουν δημοσιευθεί και σε άλλα έντυπα.

Η θεματολογία καλύπτει φυσικά την σύγχρονη τεχνολογία χωρίς όμως να περιορίζεται σε στενά όρια. Μπορείτε να κατεβάσετε τα άρθρα σε μορφή PDF, να τα διαβάσετε online αλλά και να συμμετέχετε στη συζήτηση που ανοίγουν στέλνοντας ένα mail με τις απόψεις σας στο info@sigmanet.gr .

Μπορείτε ακόμα και να δημοσιεύσετε ένα δικό σας άρθρο στέλνοντας το με email (Αφού πρώτα περάσει από την αδυσώπητη κρίση του εκδότη μας Οδυσσέα Σπύρογλου).


Άρθρα του Οδυσσέα Σπύρογλου
Αρθρα για το Πλατεία 2310, άρθρα σε περιοδικά και κείμενα που φέρουν την προσωπική "σφραγίδα" του συντάκτη. Θέματα από την τεχνολογία, την παιδεία, την εκπαίδευση και ότι άλλο φαντάζεστε (εκτός από μαγειρική και ποδόσφαιρο).
Αντιμετώπιση μαθητών με Μαθησιακές δυσκολίες
Διαβάστε το ιδιαίτερα ενδιαφέρον άρθρο για τις Μαθησακές Δυσκολίες της κ. Ελένης Λιβανίου (Ph. D), Εκπαιδευτικής Ψυχολόγου, Επιστημονικής Συμβούλου της Ελληνικής Εταιρίας Δυσλεξίας. (Μάρτιος 2005)
Πόσο κοντά στην τεχνολογία είστε;
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, DVD, CD, MP3, νέες τηλεοράσεις, δορυφορικές συνδέσεις. Τα βάλαμε στη ζωή μας, τα αξιοποιούμε όμως πραγματικά ή είμαστε δέσμιοι τους;
Η επιστήμη έχει τη λύση;
Μπορεί η επιστήμη να δώσει τη λύση στα καίρια προβλήματα του καιρού μας; Φυσικές καταστροφές (πχ. σεισμοί, τσουνάμι), υπερπληθυσμός, αλλαγή κλίματος. Μια συζήτηση όπου οι μαθητές μας καταθέτουν τις απόψεις τους.
Οι Ολυμπιακοί αγώνες, το Ελληνικό ποδόσφαιρο και άλλες ιστορίες.
Οι Ολυμπιακοί αγώνες ολoκληρώθηκαν με κάθε επιτυχία και επισημότητα, το Euro 2004 κερδήθηκε και η Ελλάδα κέρδισε το στοίχημα. 'Η μήπως όχι; Οι μαθητές μας γράφουν.

  

Τα άρθρα που βρίσκονται σε αυτή τη σελίδα εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των συντακτών τους και σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το SIGMANET
HOME \ e-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ \ MADE IN SIGMANET


active³ Portal 4.2 · © 2000 - 2005 IPS Ltd · Όροι χρήσης ·