Όλες οι πρόσφατες προκηρύξεις για διαγωνισμούς με τα απαιτούμενα προσόντα σε γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών αλλά και αγγλικά. (27/11/2009)

Συμμετοχή στον ΛΥΣΙΑ 2005
Ο ΛΥΣΙΑΣ στο SIGMANET

O Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω διαδικτύου «ΛΥΣΙΑΣ», που τελεί υπό την αιγίδα του Υπ.Ε.Π.Θ., πραγματοποιείται φέτος για 9η συνεχή χρονιά!

 

Δυνατότητα συμμετοχής στο  Mαθητικό Διαγωνισμό  «ΛΥΣΙΑΣ» έχουν όλοι οι μαθητές του Δημοτικού (τάξεις Ε’ και ΣΤ’), Γυμνασίου και Λυκείου, που φοιτούν σε σχολεία στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό.  Τα θέματα των ερωτήσεων σχετίζονται με τα ενδιαφέροντα και τις σχολικές γνώσεις των μαθητών, Μαθηματικά, Πληροφορική, Τεχνολογία, Βιολογία, Γεωγραφία, Αστρονομία, Ιστορία, Φιλοσοφία, Καλλιτεχνικά, Φυσική Αγωγή, Ολυμπιακή Παιδεία κ.ά.  Οι προς απάντηση ερωτήσεις είναι πολλαπλής επιλογής και σωστού/λάθους, ενώ δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις υπολογιστών. Κατά την αρχική φάση  ( 7/3 έως 20/3 ), οι  διαγωνιζόμενοι  πρέπει να απαντήσουν σε όσες περισσότερες ερωτήσεις μπορούν σε χρονικό διάστημα 30’ λεπτών, σε τρεις το πολύ ανεξάρτητες προσπάθειες.  Η συμμετοχή τους είναι ατομική, γίνεται από  χώρο της επιλογής τους,.  Για την απάντηση των ερωτήσεων μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε βοήθημα ή μέσο. Στο δικτυακό τόπο του ΛΥΣΙΑ (www.lysias.gr).είναι διαθέσιμο  σχετικό δοκιμαστικό διαγώνισμα (demo) .

 

Στην τελική φάση   προκρίνονται οι 120 πρώτοι διαγωνιζόμενοι από κάθε τάξη, ανάλογα με τη βαθμολογία που συγκέντρωσαν στην καλύτερη από τις τρεις προσπάθειες τους. Οι προκριθέντες στην τελική φάση προσέρχονται στα πιστοποιημένα κέντρα Λυσία, στις 9 Απριλίου 2005 (ώρες 10:00-18:00), όπου διαγωνίζονται  μεταξύ τους στις ίδιες ακριβώς ερωτήσεις (ανάλογα με την τάξη τους), παρουσία επιτηρητών, στο χρονικό διάστημα των 40 λεπτών. Δεν επιτρέπεται η χρήση κανενός βοηθήματος, εκτός από χαρτί, μολύβι και αριθμομηχανή. Οι νικητές βραβεύονται σε ειδική Τελετή Βράβευσης και ανακοινώνονται στο δικτυακό τόπο του ΛΥΣΙΑ και στα ΜΜΕ.

 

To SIGMANET στηρίζει τον διαγωνισμό και φρόντισε να πιστοποιηθεί ως «κέντρο Λυσία». Όλοι οι μαθητές που ενδιαφέρονται μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό αλλά και να προετοιμαστούν για αυτόν χρησιμοποιώντας τα εργαστήρια του SIGMANET.  

HOME \ ΝΕΑ \ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΝΕΑ \ Συμμετοχή στον ΛΥΣΙΑ 2005


active³ Portal 4.2 · © 2000 - 2005 IPS Ltd · Όροι χρήσης ·