Όλες οι πρόσφατες προκηρύξεις για διαγωνισμούς με τα απαιτούμενα προσόντα σε γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών αλλά και αγγλικά. (27/11/2009)

Οι Ολυμπιακοί αγώνες, το Ελληνικό ποδόσφαιρο και άλλες ιστορίες.
Οι Ολυμπιακοί αγώνες ολοκληρώθηκαν με κάθε επιτυχία και επισημότητα, το EURO 2004 το πήραμε και η Ελλάδα κέρδισε το στοίχημα. 'Η μήπως όχι; Οι μαθητές μας γράφουν για το πώς είμαστε και πως φαινόμαστε μερικούς μήνες μετά. Διαβάστε τα άρθρα και δε θα χάσετε.


 Το Ολυμπιακό Ιδεώδες
08/03/05 | 19:13 | Από Τσιράκη Ειρήνη

Οι ξένοι μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες τον Αύγουστο 2004, μας βλέπουν και μας θαυμάζουν πάρα πολύ αισιόδοξα και με μεγάλο θαυμασμό!!! Γιατί ομολογουμένως η πολύ μικρή μας χώρα, άλλη μια φορά θαυματούργησε στις εξετάσεις της αυτές και πήρε ένα πάρα πολύ μεγάλο και άξιο άριστα!!! Σαν παρένθεση, οφείλω να ομολογήσω ότι οι ψυχές των ιδρυτών των Ολυμπιακών Αγώνων Πιερ ντε Κουμπερντέν, Βικέλα και πολλών άλλων από εκεί ψηλά αγάλλοντο και εχαίροντο για τις άριστες προετοιμασίες των Ελλήνων στο Στάδιο των ολυμπιακών Αγώνων στη Αθήνα και για όλα τα ευμενή σχόλια των ξένων για όλους τους αθλητές του στίβου, που είχανε κουβαληθεί από όλα τα μέρη του πλανήτη!!
Ειλικρινά, διαψευσθήκανε μερικές βιαστικές Κασσάνδρες, που προφητέψανε αρνητικές καταστάσεις εις βάρος των Ολυμπιακών Αγώνων που θα συμβαίνανε δήθεν από τρομοκράτες και έλλειψη καλής διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι βιαστικοί αυτοί κριτές Καναδοί και Βρετανοί τώρα λένε και πιστεύουν ακράδαντα, ότι οι αρχαίοι Έλληνες και οι σύγχρονοι, όταν θέλουν θαυματουργούν και κανένας δε μπορεί να τους σταματήσει τους νικηφόρους αγώνες τους, εκτός από τους μεγάλους θεούς τότε και τον Αδημιούργητο Δημιουργικό Θεό, σήμερα!! Παραδείγματα θαυματουργικών νικών έχουμε τις νίκες στις Πλαταιές, Θερμοπύλες, Μαραθώνα τότε και αργότερα νικηφόρες μάχες 1912-1913-1821 και 1940. όλες οι ξένες εφημερίδες γράψανε τα κολακευτικότερα λόγια, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και σε πρωτοσέλιδα των εφημερίδων τους μας αναφέρανε σαν παράδειγμα προς μίμηση!!! Η τουριστική μας καμπάνια στο εσωτερικό και εξωτερικό εξελίσσεται θαυμάσια. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται και από την έρευνα στο internet σε όλα τα site των ξένων εφημερίδων (αμερικανικών-Γερμανικών-Αγγλικών και Ιταλικών)!!
Τελειώνοντας τις σκέψεις μου αυτές αισθάνομαι υπερήφανη σαν Ελληνίδα (μακριά από τον ρατσισμό!) θρακιώτισσα, που στη χώρα μας υπάρχουνε τα καλύτερα μνημεία (Παρθενώνας-Ακρόπολις-Ολυμπιακά στάδια-Κυκλώπεια τείχη-θέατρα-σοφοί πρόγονοι κτλ), λες και ο Θεός στο Δημιουργικό του έργο έδειξε ιδιαίτερη προτίμηση στη δημιουργία της χώρας μας!!! Και σαν άνθρωποι είμαστε οι καλύτεροι στον κόσμο. Όταν τον Χριστό τον επισκέφθηκαν Έλληνες τότε που 33 χρόνια βρισκότανε στον κόσμο είπε κάτι που δεν είπε στα άλλα έθνη «Νυν εδοξάσθει ο υιός του ανθρώπου». Για τους παραπάνω λόγους σήμερα ο τουρισμός μας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό βρίσκονται σε τέτοιο βαθμό που θα πρέπει να καμαρώνουμε σαν απόγονοι αρχαίων Ελλήνων προγόνων. Η έλξη των τουριστών στη χώρα μας οφείλεται ακόμη καις τις σοφίες και τα ιδρύματα των σοφών. Η δε έλξη των Ελλήνων Τουριστών στις ξένες χώρες οφείλεται στα σύγχρονα πανεπιστήμια με τον πάρα πολύ προχυρωμένο τεχνικό πολιτισμό (υποτροφίες) και στη περιέργεια γνωριμίας σχεδόν ολόκληρου του πλανήτη!! Οι ολυμπιακοί Αγώνες γίνονται σχεδόν στα περισσότερα μέρη του πλανήτη. Παντού η επιτυχία τους είναι μεγάλη!!! Η επιτυχία τους όμως στη χώρα μας, εκεί που γεννηθήκανε οι Ολυμπιακοί θεοί υπερέβη κάθε όριο και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά το λένε με μεγάλο θαυμασμό διεθνή πρακτορεία του πλανήτη, μεταξύ αυτών και πιο φανατικοί ρατσιστές και πατριδολάτρες του κόσμου όπως πχ ο πρώην υπουργός εξωτερικών της Αμερικής Κίσσιγκερ, ο μεγαλύτερος μισέλληνας και αρκετοί άλλοι.
 The Champions League
08/03/05 | 18:48 | Από Triantafillidis Kostas - Triantafillidou Eftihia

After a brake of two and a half months the most important and famous competition all over the world, “The Champions League” began again. In the second phase 16 clubs continue including Real Madrid, Barcelona, Chelsea, Man Utd, Milan, Juventus and other big clubs. On Tuesday 22, it was the big match between Real Madrid and Juventus. Zidane was in top form and helped his team to win the match.
In other big matches Bayern Munich smashed Arsenal with a great victory 3-1. The goal scorers were Claudio Pizarro (2), Salimamidzic – Toure. The remaining results were Liverpool – Leverkusen 3 -1 (Hamman, Riide, Luis Garcia – Berbatuv), P.S.V-Monaco 1-0 (Alex).
On Wednesday 23 there were four more matches. The most important match was the derby between Barcelona and Chelsea. In a magical atmosphere created by 100000 fans of Barcelona, Chelsea was lucky enough to score in the first half with a home goal from Belleli. However, after Pidier Drogbns had given a red card. The situation changed, Barcelona lost a big amount of chances till Argentinians striker Maxi Lopez equalized. Not only did he equalize but five minutes later he assisted Sammuel who scored an excellent goal. The final score was 2-1. The other matches were Man Utd-Milan 0-1 (Crespo), Berder Bremen-Lyon 0-3 (Diarra, Wiltord, Zomminlo), Porto-Inter 1-1 (Bostiga-Martens’).
The only thing we have to hope for is that we match football of similar of a higher level in the future.
 Η εικόνα μας μετά τους ολυμπιακούς αγώνες.
08/03/05 | 18:46 | Από Κακαμπάτζε Νίνο

Δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες από την τελετή λήξης των ολυμπιακών αγώνων, ενός γεγονότος που αποτέλεσε ορόσημο στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την άψογη διοργάνωση τους που είχε αρκετές θετικές συνέπειες για την χώρα.
Είναι αναμφισβήτητη η διαφήμιση μας προς το εξωτερικό. Άνθρωποι απ’ όλα τα μέρη της γης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη φυσική ομορφιά της χώρας.
Προβλήθηκε με το καλύτερο δυνατό τρόπο ο ελληνικός πολιτισμός. Οι ιδέες, οι αρχές και τα ιδανικά της μακραίωνης ιστορίας και ρώτησαν το σύγχρονο τεχνολογικό πολιτισμό.
Παράλληλα, δόθηκε η ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν τη σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή του κράτους.
Ας μη ξεχάσουμε και την επικαιρότητα των μηνυμάτων του αρχαίου ελληνικού αθλητικού ιδεώδους σ’ ένα κόσμο που σπαράσσεται από φαινόμενα εκφυλισμού του.
Τέλος θα έπρεπε κανείς να αναφερθεί και στην ενίσχυση της διπλωματικής θέσης του κράτους, καθώς και στη θεμελίωση βάσεων για μία μελλοντική τουριστική ανάπτυξη.
 Η κατάντια του Ελληνικού Ποδοσφαίρου
24/02/05 | 21:34 | Από Άκη Ράκα (ECDL EXP B)

Είναι πολλά τα θέματα τα οποία θα μπορούσε να σχολιάσει κανείς παρακολουθώντας την ελληνική επικαιρότητα. Εγώ ως ένας άνθρωπος ευαισθητοποιημένος στα αθλητικά τεκτενόμενα της χώρας, θα ήθελα να ασχοληθώ με τη τραγική εικόνα που παρουσιάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όλοι μας, μετά την κατάκτηση του EURO 2004 από την φοβερή ομάδα του Όττο Ρεχάγκελ περιμέναμε μια σαφώς καλύτερη εικόνα από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δυστυχώς όλες αυτές οι ευχές και οι προσδοκίες χιλιάδων αγνών φιλάθλων έπεσαν στο κενό.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζει να φυτοζωεί στην χρυσή μετριότητα που το είχαμε συνηθίσει εδώ και τόσα χρόνια. Παρά τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις των πολιτικών η κατάσταση παραμένει σταθερή στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Τα προβλήματα που υπάρχουν μπορεί να τα διαπιστώσει και ο πιο αδαής παρακολουθώντας έναν αγώνα ποδοσφαίρου Ά Εθνικής. Από πού να ξεκινήσει κανείς; Πρώτον οι άθλιες γηπεδικές εγκαταστάσεις όπου είναι υποχρεωμένος ο Έλληνας ποδοσφαιριστής να διακινδυνεύει την σωματική του ακεραιότητα και αποτρέπουν τον φίλαθλο να πάει στο γήπεδο. Δεύτερον, το θέαμα το οποίο προσφέρεται σε πολλά παιχνίδια είναι ανύπαρκτο, και που είναι κι αυτός ένας παράγοντας που παίζει βασικό ρόλο στην αποστροφή του κόσμου. Τέλος η περιβόητη ελληνική διαιτησία. Είναι πραγματικά ένα δυστύχημα να γίνεται ο διαιτητής του αγώνα πρωταγωνιστής του παιχνιδιού και κανείς να μην ενδιαφέρεται για το ίδιο το ποδόσφαιρο. Βέβαια έχουν δίκιο αυτοί που λένε ότι η διαιτητική συμπεριφορά είναι ανάλογη της ποιότητας του ποδοσφαίρου, δηλαδή δεν μπορούμε να απαιτούμε ικανούς διαιτητές όταν είμαστε ποδοσφαιρικά ανύπαρκτοι. Βέβαια ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές ομάδες είναι και η διαχείριση των οικονομικών τους, όπου βλέπουμε μερικές από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ελλάδας να χρωστάνε υπέρογκα ποσά, που βέβαια αποθαρρύνουν κάποιο υποψήφιο αγοραστή να επενδύσει σε αυτές.

Χωρίς να θέλω να φανώ απαισιόδοξος, όλοι βλέπουμε το θέαμα να χειροτερεύει και τα γήπεδα να αδειάζουνε από τους υγιείς σκεπτόμενους φιλάθλους αφήνοντας σ’ αυτά κάποιους ανεγκέφαλους οι οποίοι εκτός του ότι κάνουν ζημιά στην ομάδα τους δημιουργώντας ταραχές, γελοιοποιούν και την εικόνα της χώρας προς τα έξω.

Εν κατακλείδι το ελληνικό ποδόσφαιρο νοσεί και χρειάζεται ένα γερό ηλεκτροσόκ για να συνέλθει.

 Η άποψη ενός αδαούς
08/03/05 | 18:44 | Από Οδυσσέας Σπύρογλου

Αγαπητέ Άκη και λοιποί αναγνώστες,
είμαι αυτό που λέτε "αδαής" όσον αφορά στα ποδοσφαιρικά τεκταινόμενα. Πετάω τις σελίδες των αθλητικών από τις εφημερίδες και αλλάζω κανάλι στο ραδιόφωνο όταν πιάσω αθλητική εκπομπή. Όλα αυτά μέχρι που πήγα στους Ολυμπιακούς της Αθήνας και παρότι δεν παρακολούθησα ποδοσφαιρικό αγώνα, κατάλαβα ποιά είναι η χαρά του αθλητισμού. Ο αθλητισμός και φυσικά το ποδόσφαιρο θα έπρεπε να είναι μια γιορτή (χάσεις-κερδίσεις) και όχι ένας πόλεμος με τους "άλλους". Θα επανέλθω στο θέμα σύντομα.

  

HOME \ e-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ \ MADE IN SIGMANET \ Οι Ολυμπιακοί αγώνες, το Ελληνικό ποδόσφαιρο και άλλες ιστορίες.


active³ Portal 4.2 · © 2000 - 2005 IPS Ltd · Όροι χρήσης ·